Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, допълни състава на конкурсните комисия в конкурсите за младши прокурори в районните прокуратури и младши следователи в следствените отдели в окръжните прокуратури

13 март 2024 година

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.) изпълнява  функциите на Висш прокурорски съвет, във връзка със заявление за отвод от редовен член на конкурсната комисия, по обявения конкурс за младши прокурори в районните прокуратури, определи Радослав Косев – прокурор в Окръжна прокуратура – Велико Търново, за редовен член на комисията, на мястото на Юлиана Станева-Нейкова – прокурор в Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Чрез жребий е определен за резервен член на комисията Милен Ставрев - прокурор в Окръжна прокуратура - Варна, на мястото на прокурор Косев от Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Колегията определи проф. д-р Момяна Гунева – хабилитиран учен по наказателноправни науки в Бургаски свободен университет, за редовен член на комисията, на мястото на доц. д-р Славка Димитрова – Бургаски свободен университет.  За резервен член, чрез жребий, е определена доц. д-р Екатерина Салкова – хабилитиран учен по наказателноправни науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, на мястото на проф. Гунева.

Прокурорската колегия допълни състава на конкурсната комисия за младши следователи, като определи чрез жребий Александър Лазаров – следовател в НСлС, за редовен член на комисията, на мястото на Петър Иванов. Чрез жребий е определен и резервен член на конкурсната комисия – Елена Динева – следовател в НСлС, на мястото на Петко Петков.

Във връзка с провеждане на предстоящите писмени изпити по конкурсите за младши прокурори и младши следователи, представляващият Прокурорската колегия Стефан Петров е упълномощен да подпише договори за наем на зали и аудитории за тяхното провеждане.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд