Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, удължи срока на командироването на Светослав Стойнов - прокурор в ОП - Варна, като национален експерт в Европейската служба за борба с измамите

13 март 2024 година

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.) изпълнява  функциите на Висш прокурорски съвет, даде съгласие  срокът на командироването на Светослав Стойнов - прокурор в Окръжна прокуратура-Варна, като командирован национален експерт в Европейската служба за борба с измамите (OLAF) на Европейската комисия да бъде удължен за период от 2 години, считано от 01 май 2024 г. до 30 април 2026 г. в гр. Брюксел, Белгия. За периода на неговото командироване той запазва правото си да получава полагащото му се трудово възнаграждение за заеманата от него длъжност като прокурор.

На дирекция „Международна дейност и протокол“ в АВСС е възложено да предостави информация за решението на дирекция „Човешки ресурси“ в Министерство на външните работи за препращането ѝ в Европейската служба за борба с измамите (OLAF) на ЕК по съответния ред.

На основание чл. 4 от Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина разходите за медицинска застраховка за периода на командироване (от 01.05.2022 г. до 30.04.2024 г.) са за сметка на Прокуратурата на Република България. Пътните разходи, свързани с приключване на служебните му задължения от мястото на произход до мястото на командироване и обратно, както и разходите за дневни и месечни надбавки за издръжка, са за сметка на Европейската комисия.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд