Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, преназначи прокурори по реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ в Софийска градска прокуратура и районните прокуратури в Шумен, Сливен и Ловеч

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която на основание § 23, ал. 2 от ПЗР към ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106 / 22.12.2023 г.), изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, на основание чл. 194, ал. 1 от ЗСВ, закри 1 щатна длъжност „прокурор“ в Окръжна прокуратура – Хасково и разкри 1 щатна длъжност „прокурор“ в Софийска градска прокуратура (СГП), считано от датата на встъпване в длъжност на преназначения магистрат. Колегията преназначи по реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ, Николай Гугушев – прокурор в Окръжна прокуратура – Хасково, на длъжност „прокурор“ в СГП, считано от 02.05.2024 г.

На посоченото основание, колегията закри 1 щатна длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Силистра и съответно разкри 1 щатна длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Шумен, считано от датата на встъпване в длъжност на преназначения магистрат. Считано от 01.04.2024 г., Йоана Люцканова – прокурор в Районна прокуратура – Силистра, е преназначена на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Шумен, с място на работа – съдебния район на Районна прокуратура – Шумен.

На същото основание, Прокурорската колегия закри 1 щатна длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Хасково и разкри 1 щатна длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Сливен, считано от датата на встъпване в длъжност на преназначения магистрат. От 01.04.2024 г. прокурорът от Районна прокуратура – Хасково Дельо Делев е преназначен на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Сливен, с място на работа – съдебния район на Районна прокуратура – Сливен.

По реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ е закрита 1 щатна длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Шумен и е разкрита 1 щатна длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Ловеч, считано от датата на встъпване в длъжност на преназначения магистрат. На разкритата длъжност в Районна прокуратура - Ловеч, с място на работа - съдебния район на прокуратурата, е преназначен Николай Буровски – прокурор в Районна прокуратура – Шумен, считано от 01.04.2024 г.

Решенията на Прокурорската колегия могат да се обжалват пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването им.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд