Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, поощри Пламен Китов – следовател в НСлС, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен“ и парична награда

20 март 2024 година

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.) изпълнява  функциите на Висш прокурорски съвет, поощри, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а“ и ал. 3, т. 1, във връзка с чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, Пламен Китов – следовател в НСлС, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен“ и парична награда в размер на 1500 лева, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Следовател Китов е поощрен по предложение от и. ф. главния прокуор Борислав Сарафов. Той има над 33 години юридически стаж. Бил е следовател в Столична следствена служба, а от 25.09.2000 г. и към настоящия момент е следовател в НСлС. През 2021 г. е поощрен със заповед на главния прокурор с плакет „Прокуратура на Република България“. В предложението е посочено, че Пламен Китов е опитен и компетентен следовател с доказана отлична правна подготовка и висока правна квалификация, който се ползва с авторитет и уважение в професионалната общност.

Прокурорската колегия освободи, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ - оставка, Пламен Китов от заеманата длъжност „следовател“ в НСлС, считано от 01.04.2024 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд