Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, прие Временни правила за организацията на своята дейност, определи структурата на администрацията и временно изпълняващ длъжността „Главен секретар“

20 март 2024 година

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която на основание § 23, ал. 2 от ПЗР към ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106 / 22.12.2023 г.), изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, прие Временни правила за организацията на своята дейност. С тях се осигурява изпълнението на правомощията на Прокурорската колегия и нормалното функциониране на нейната администрация. Правилата са изготвени от Комисията по правни въпроси, информационни технологии и професионална квалификация, в изпълнение на нейно решение по протокол № 9/06.03.2024 г. Правилата са съобразени с конституционните промени в Глава шеста „Съдебна власт“ на КРБ, последните промени в ЗСВ и § 31 от неговите преходни и заключителни разпоредби, и с действащото законодателство в Република България. Правилата ще бъдат публикувани на интернет сайта на ВСС.

С решение от днес е определена и структурата на администрацията към Прокурорската колегия. Обособени са четири дирекции:  „Бюджет, финанси и сграден фонд“, „Правна“, „Атестиране и конкурси“ и „Човешки ресурси, административно и техническо обслужване и класифицирана информация“. Структурирани са два отдела – „Информационно обслужване и статистика“ и „Международна дейност, връзки с обществеността и протокол“, както и три звена: „Вътрешен одит“, „Финансови контрольори“ и „Стенографи“. В администрацията ще има и длъжност „служител по сигурността на информацията“.

По предложение от г-н Стефан Петров – представляващ Прокурорската колегия на ВСС, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, колегията определи Петя Тянкова за временно изпълняващ длъжността „Главен секретар“ до назначаване на главен секретар по законоустановения ред след провеждане на конкурс. Госпожа Тянкова има над 22 години общ юридически стаж, като от 12.09.2022 г. е директор на дирекция „Атестиране на магистрати“ в администрацията на Висшия съдебен съвет.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд