Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на ВСС, определи допълнително членове на изпитната комисия за младши съдии в края на обучението им в НИП

26 март 2024 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, изпълняваща функциите на ВСС, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.), определи чрез жребий Таня Маркова - граждански съдия в Окръжен съд - Бургас, за резервен член на изпитната комисия за младши съдии по гражданско право и процес, на мястото на Валентина Кърпичева-Цинцарска – съдия в Окръжен съд - Бургас, поради постъпил отвод.

Петър Гунчев – съдия в Софийски градски съд, е определен за редовен член на изпитната комисия за младши съдии по наказателно право и процес, на мястото на Гергана Кондова-Атанасова – съдия в Окръжен съд – Ямбол, поради постъпил отвод.

Чрез жребий е избран Георги Грънчаров - наказателен съдия в Окръжен съд  - Плевен, като редовен член на изпитната комисия за младши съдии по наказателно право и процес, на мястото на Светла Даскалова – Василева - съдия в Окръжен съд – Варна, поради постъпил отвод.

Чрез жребий са определени и двама наказателни съдии като резервни членове на изпитната комисия за младши съдии по наказателно право и процес. Корнелия Колева – заместник-председател на Апелативен съд – Велико Търново, е избрана на мястото на Петър Гунчев – съдия в Софийски градски съд, а Ангелина Лазарова - съдия в Апелативен съд - Варна, на мястото на Румяна Петрова – съдия в Окръжен съд – Варна, поради постъпили отводи.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд