Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, назначи заместник-районни прокурори на районните прокуратури в Пловдив и Плевен

3 април 2024 година

Прокурорската колегия, която, на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ бр. 106/22.12.2023 г.), изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, назначи, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, Веско Ириков – прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, на длъжност „заместник на административния ръководител-заместник районен прокурор“ на същия орган, считано от датата на встъпване в длъжност.

Прокурорската колегия освободи, на основание чл. 160, във връзка с чл. 175, ал. 8, изр. 1 от ЗСВ,  Диана Маркова-Бурова и Борислав Дамянов от заеманите длъжности „заместник на административния ръководител-заместник районен прокурор“ на Районна прокуратура – Плевен. На основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, те са преназначени на заеманите от тях преди назначаването им за заместник-районни прокурори длъжности „прокурор“ в органа, с място на работа съдебния район на Районна прокуратура – Плевен, считано от датата на встъпване в длъжност новите заместник-административни ръководители.

По предложение от Владимир Радоев - административен ръководител на Районна прокуратура – Плевен,  колегията назначи, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ,  Добринка Матеева и Мирослава Митева – прокурори в Районна прокуратура – Плевен, за заместник-районни прокурори на органа, считано от датата на встъпването им в длъжност.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд