Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
421 кандидати се явиха на писмения изпит за заемане на 20 длъжности „младши съдия“ в окръжните съдилища

6 април 2024 година

Днес, в аудитории № 272, № 292 и № 255 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се провежда писменият изпит по обявения с решение на Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, по Протокол № 2/30.01.2024 г. (обн. ДВ, бр. 10/02.02.2024 г.), конкурс за заемане на 20 длъжности „младши съдия“ в 12 окръжни съдилища.

От допуснатите до участие в конкурса 621 кандидати, до писмения изпит се явиха 421.

В 09,00 ч., в зала № 272, в присъствието на членовете на конкурсната комисия и на кандидати от трите аудитории, се изтеглиха казусите по гражданскоправни и наказателноправни науки, както и тестът по Право на Европейския съюз в областта на правата на човека, които кандидатите ще решават. Писменият изпит продължава 5 астрономически часа, като в тях не се включва времето за прочитане и раздаване на казусите и теста.

Кандидатите, получили оценка не по-ниска от „много добър – 4,50“, както на казуса, така и на теста, ще бъдат допуснати до устен изпит.

Резултатите ще бъдат обявени на общодостъпно място в сградата на Висшия съдебен съвет и на страницата му в интернет в тридневен срок от подписването на протокола от конкурсната комисия.

 

Пожелаваме успех на всички кандидати!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд