Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, изрази положително становище по решението на Съдийската колегия, във връзка с управлението на имотите на съдебната власт

10 април 2024 година

Прокурорската колегия, която изпълнява функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 105/22.12.2023 г.) изрази положително становище по решението на Съдийската колегия по протокол № 16/05.04.2024 г., т. 1, във връзка с  управлението на собствеността на имотите на съдебната власт от компетентността на Общото събрание на Висшия съдебен съвет и Висшия прокурорски съвет.

Прокурорската колегия предлага допълване на т. 1.3, свързана с упълномощаването на административните ръководители на органите на съдебната власт, на които е възложено стопанисването на недвижими имоти.  Новият текст е свързан с възлагане на административните ръководители „Да сключват договори за заснемане на филмови сцени от кинопроекти, филмови продукции или клипове, в части от тях, съгласно одобрен проект на примерен договор“.

По т. 1.7 от решението на Съдийската колегия, регламентираща дейностите за възлагане извършването на основни ремонти с капиталови средства от бюджета на съдебната власт се предлагат корекции на допуснати технически грешки.

Предложението на Прокурорската колегия ще бъде внесено в заседанието на Общото събрание на Висшия съдебен съвет и Висшия прокурорски съвет, насрочено за 11.04.2024 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд