Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
СЪДИЙСКАТА И ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИИ ПОЗДРАВЯВАТ БЪЛГАРСКИТЕ МАГИСТРАТИ, СЪДЕБНИ СЛУЖИТЕЛИ И ВСИЧКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПРАВНАТА ОБЩНОСТ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА КОНСТИТУЦИЯТА

 

Скъпи съдии, прокурори, следователи и съдебни служители,

Скъпи колеги от правната общност на Република България,

За нас е огромна чест да отправим към всички вас искрени поздрави и благопожелания по случай общия ни професионален празник – Деня на Конституцията!

На днешния ден, 16 април, преди 145 години в старопрестолната столица на Средновековната българска държава строителите на съвременна България положиха крайъгълен камък и солидна основа за развитието на нашето Отечество, като приеха Търновската конституция. Този акт изгради за българския народ фундамента на правовата държава, върху който Родината зае мястото си сред свободните и независими народи и даде начало на бурно национално развитие със спадове и върхове, което е немислимо без ежедневния и често анонимен труд на правната ни общност.

Днес, хвърляйки поглед назад през тези дълги години, осъзнаваме, че индивидуалните усилия на всеки магистрат, съдебен служител и юрист на държавна служба или на частна практика са незаменими за укрепването на българските институции, които единствени могат да гарантират и развият гражданските права и свободи на нашите сънародници, както и да отстояват независимостта и суверенитета на общия ни национален дом.

Нашето призвание да продължим неуморната си работа с чувство за дълг и чест в полза на българските граждани продължава да ни дава сила и устойчивост за изпълнение на достойната ни дейност. Силата на собствената ни съвест, взаимната ни колегиалност и чувството ни за общност, основани на българските ценности и дух, ще осигурят личната ни устойчивост пред трудностите и предизвикателствата, които няма да ни отминат, но ще бъдат преодолени от нас чрез примера на дедите ни и задълженията пред децата ни.

Поднасяме сърдечни пожелания към всеки наш колега за лично здраве, професионална реализация и непоколебима решителност в изпълнението на служебните и нравствените задължения към правосъдието и справедливостта, които никога няма да спрат да бъдат кауза на нашия житейски път!

                                            ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

БОЯН МАГДАЛИНЧЕВ                                                СТЕФАН ПЕТРОВ

ПРЕДСТАВЛЯВАЩ                                                       ПРЕДСТАВЛЯВАЩ

СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ                                             ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд