Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, образува дисциплинарни производства срещу двама съдии от СРС

23 април 2024 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет , изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.), на основание чл. 316, ал. 1 от Закона за съдебната власт образува дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Румяна Запрянова – съдия в Софийски районен съд.

На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ е избран чрез жребий дисциплинарен състав: Цветинка Пашкунова - председател и докладчик, и членове – Даниела Марчева и Стефан Гроздев.

На основание чл. 310, ал. 6, предложение първо от ЗСВ, колегията не образува дисциплинарно производство по направеното предложение от административния ръководител на СРС, в частта относно твърдяното бездействие на Върбан Върбанов – съдия в СРС, за периода от датата, на която е станало дължимо съответното изискуемо процесуално действие до 23.04.2024 г., поради изтичане на пет години от извършване на нарушението по 27 наказателни дела от общ характер по описа на СРС, Наказателно отделение, 14-и състав.

На основание чл. 316, ал. 1 от ЗСВ, е образувано дисциплинарно производство по останалата част от предложението на административния ръководител на СРС за налагане на дисциплинарно наказание на съдия Върбан Върбанов. На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ е избран чрез жребий дисциплинарен състав: Олга Керелска - председател и докладчик, и членове – Севдалин Мавров и Боян Магдалинчев.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд