Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на ВСС, даде съгласие да се коригира процента на работното време на съдия Татяна Жилова в Единния патентен съд

23 април 2024 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.), даде съгласие да бъде коригиран процентът на работното време на Татяна Жилова, съдия в Административен съд – София-град, в Централното отделение в Париж на Единния патентен съд (ЕДП) от 20 % на 50 %.

Колегията даде съгласие председателят на Административен съд – София-град, да намали основното трудово възнаграждение на съдия Жилова с 50 %, предвид увеличената натовареност на съдията в Единния патентен съд, считано от 01.06.2024 г., до отпадане на основанията за това.

Решението е във връзка с писмо от 12.04.2024 г. от председателя на Първоинстанционния съд – Единен патентен съд, с което информира за решение в съответствие с чл. 27,2 (б) 2-ро изречение от Правилника за условията на съдиите, секретаря и заместник-секретаря на ЕДП за посочената корекция на процента на работното време на съдия Жилова. Тя е изразила съгласие с предложеното увеличение на процента на нейното натоварване в ЕДП.

С решение от 19.03.2024 г. Общото събрание на съдиите от Административен съд – София-град, е взело решение да бъде намалена натовареността на съдия Жилова, считано от 01.06.2024 г., с оглед нейните ангажименти като квалифициран съдия в ЕДП.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд