Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, потвърди решения на ПВСС и упълномощи административните ръководители на съдилищата във връзка със стопанисването на недвижими имоти

23 април 2024 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.), потвърди решенията на Пленума на ВСС (ПВСС) за възлагане на стопанисването на административните ръководители на органите на съдебната власт на всички недвижими имоти, приети на основание чл. 388, ал. 1, предложение второ от Закона за съдебната власт.

Колегията потвърди решенията на ПВСС за разпределение на ползването на всички недвижими имоти между отделните органи на съдебната власт, приети на основание чл. 388, ал. 1, предложение първо от ЗСВ. Потвърдени са също решенията за възлагане на стопанисването и разпределението на ползването на имоти на съдебната власт за нуждите на Националния институт на правосъдието (НИП).

Решението се изпраща на административните ръководители на органите на съдебната власт и на директора на НИП, за сведение.

С друго решение колегията упълномощи административните ръководители на органите на съдебната власт, на които е възложено стопанисването на недвижими имоти на съдебната власт да организират и провеждат процедури за отдаване под наем на недвижими имоти или части от недвижими имоти – държавна собственост, при условията и реда на ЗДС и ППЗДС, както и да сключват, изменят, прекратяват или развалят договори за наем със спечелилите търговете участници, като страна по договорите бъде СК на ВСС.

Административните ръководители на органите на съдебната власт са упълномощени също да представляват СК на ВСС пред общински и държавни администрации и организации.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд