Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, изрази становище по проекта за разпределение на помещения в бившата сградата на Софийския районен съд на бул. „Драган Цанков“ № 6

15 май 2024 година

 

Прокурорската колегия, която, на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. в ДВ бр. 106/22.12.2023 г.), изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, изрази положително становище по проекта за разпределение на помещения в бившата сградата на Софийския районен съд на бул. „Драган Цанков“ № 6, за нуждите на Военно-апелативен съд, Софийски военен съд, Софийския окръжен съд, Върховна прокуратура, Военно-апелативна прокуратура, Военно-окръжна прокуратура, Софийска окръжна прокуратура, Център за съдебна медиация към Софийски градски съд, Софийски окръжен съд и Софийски районен съд, съгласно предварителните архитектурни схеми за преустройство на сградата. Становището е изразено на основание становище на Общото събрание на Висш съдебен съвет и Висш прокурорски съвет по протокол № 3/11.04.2024 г. и предоставен проект, съгласно решение на Съдийската колегия към ВСС по протокол № 21/23.04.2024 г., т. 36.

Прокурорската колегия предлага на Съдийската колегия, при приемане на окончателното решение за разпределение на помещенията в сградата, както и с цел осигуряване на по-висока ефективност при администриране на работния процес, да бъдат взети предвид изразените становища от административните ръководители на Върховна прокуратура, Военно-апелативна прокуратура, Военно-окръжна прокуратура и Софийска окръжна прокуратура.

Становището на Прокурорската колегия, ведно с тези на административните ръководители на посочените прокуратури ще бъдат изпратени на Съдийската колегия.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд