Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, упълномощи представляващия СК на ВСС да сключи договори за наем на имоти за нуждите на органи на съдебната власт

14 май 2024 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет упълномощи представляващия СК на ВСС, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.), да сключи договор с РПК „Развитие“ в гр. Елин Пелин за временно и възмездно ползване от ВСС, на западната част от четвъртия етаж от четириетажна административно-търговска сграда в гр. Елин Пелин, чрез Окръжна прокуратура – София, за нуждите на Районна прокуратура – Елин Пелин, при запазване на условията по предходния договор от 08.07.2019 г. и допълнително споразумение към него от 01.07.2022 г., за срок от 5 години, считано от 01.07.2024 г. при месечна наемна цена в размер на 2 527,20 лв. с ДДС.

Решението се изпраща на РПК „Развитие“ и на Прокурорската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на ВПС“, за сведение.

Представляващият СК на ВСС, e упълномощен да сключи с кмета на Община Елхово договор за безвъзмездно право на ползване върху имот – частна общинска собственост, представляващ самостоятелен обект на третия етаж от триетажна масивна административно-делова сграда в гр. Елхово, за създаване и ползване като съдебен център по медиация към Районен съд – Елхово, за срок от 10 години.

Колегията упълномощи представляващия СК на ВСС, да отправи искане до председателя на Общински съвет – Кюстендил и до кмета на Община Кюстендил за започване на процедура за безвъзмездно предоставяне за управление на имот – публична общинска собственост, представляващ помещение в сграда в гр. Кюстендил, на Съдийската колегия за нуждите на Окръжен съд – Кюстендил за изграждане на съдебен център за медиация, както и да сключи договор с кмета на Община Кюстендил, за срок от 10 години.

Решенията се изпращат на административните ръководители на Районен съд – Елхово и на Окръжен съд – Кюстендил, за сведение.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд