Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на ВСС, даде съгласие за ремонт на две сгради, ползвани от нея

28 май 2024 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.), даде съгласие за извършване на разход за текущ ремонт в сградите на ул. „Екзарх Йосиф“ 12 и ул. „Раковска“ № 185, гр. София, в общ размер на 280 000 лв., в рамките на утвърдения бюджет на СК на ВСС.

Колегията предлага на комисия „Управление на собствеността“ към СК на ВСС, предвид приетия със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., рестриктивен бюджет на съдебната власт, разходите за текущи ремонти да бъдат приоритизирани до размера на резерва за непредвидени и неотложни разходи по бюджета на съдебната власт за 2024 г.

В сградата на ул. „Екзарх Йосиф“ № 12 не е извършван ремонт от 2017 г., а помещенията в сутерена на сградата на ул. „Раковска“ № 185, в управление на ВСС, не са ремонтирани при предходните ремонтни дейности. Същевременно по бюджета на ВСС и второстепенните му разпоредители с бюджет за 2024 г., не са предвидени средства за текущи ремонти поради утвърдения рестриктивен бюджет на съдебната власт за тази година. Приетият със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024  г. бюджет на съдебната власт е със 132 161 600 лв. по-малко проекта, утвърден от Пленума на ВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд