Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, изрази положителни становища и прие решения, свързани с управлението на имоти на съдебната власт

5 юни 2024 година

Прокурорската колегия, която, на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. в ДВ бр. 106/22.12.2023 г.), изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, изрази положително становище за упълномощаването на представляващия Съдийската колегия на ВСС да подпише анекс към сключен договор с „Транслат“ АД за удължаване с 2 години, при запазване на настоящите условия за ползването на административна сграда в гр. София, ул. „Съборна“ № 7, за нуждите на Административен съд – София област, Окръжна прокуратура - София и Софийска градска прокуратура.

Колегията изрази положително становище за упълномощаването на представляващия Съдийската колегия на ВСС да изрази становище пред МРРБ, че за промяна на статута на четири имота от частна държавна собственост в публична държавна собственост в градовете Своге, Сливен, Велико Търново и Омуртаг, не са необходими допълнителни разходи и други плащания, които да се предлагат за одобрение от държавния бюджет или да водят до въздействие върху него. Имотите се ползват от съдилища и органи в структурата на ПРБ.

Прокурорската колегия изрази и положително становище по предоставения от Комисия „Управление на собствеността“ към Съдийската колегия проект за разпределение на помещенията в Съдебната палата в гр. Лом, в частта на Окръжна прокуратура – Монтана, за нуждите на Териториално отделение – Лом към Районна прокуратура – Монтана. Становището ще бъде изпратено на Съдийската колегия с предложение окончателното ѝ решение да бъде предоставено на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Монтана.

Прокурорската колегия прие за сведение решението на Съдийската колегия от 14 май 2024 г., с което е дадено съгласие Районен съд – Димитровград и Окръжен съд – Ловеч да кандидатстват по програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 (ПРР), Приоритет 2 на МРРБ.

Колегията прие за сведение предоставената от Съдийската колегия справка за действащи договори за обекти от поименното разпределение за придобиване на дълготрайни материални активи и за основен ремонт по § 51-00 „Основен ремонт на ДМА, предвидени за нуждите на прокуратурата“, сключени от заместник-директора на Национална следствена служба и от административния ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра. 

Колегията прие за сведение и информация за извършени аварийни ремонти в сградата на Районен съд – Етрополе, която се ползва и от Окръжна прокуратура – София, за нуждите на Териториално отделение – Етрополе към Районна прокуратура – Ботевград, както и в сградата на Районен съд – Севлиево, ползвана и от Окръжна прокуратура – Габрово – за нуждите на Териториално отделение – Севлиево към Районна прокуратура - Габрово.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд