Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, прие за сведение заповеди за обръщане на внимание на трима съдии

11 юни 2024 година

Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.), прие за сведение Заповед № 45/12.02.2024 г. на и. ф. административния ръководител на Районен съд – Мездра, с която на основание чл. 327, ал. 1 от Закона за съдебната власт, е обърнато внимание на Вяра Атанасова – съдия в същия съд.

Колегията прие също Заповед № РД-13-43/27.02.2024 г. на административния ръководител на Районен съд – Сливен, с която, на същото основание е обърнато внимание на Минчо Минев – съдия в този орган на съдебната власт. Извлечение от протокола от заседанието на СК на ВСС по проведеното по тази точка обсъждане ще бъде изпратено на Инспектората към ВСС за извършване на проверка за нарушение на принципа за случайното разпределение на делата в Районен съд – Сливен.

Колегията прие и Заповед № 168/19.03.2024 г. на административния ръководител на Районен съд – Велико Търново, за обръщане на внимание на посоченото основание на Милена Алексиева – съдия в същия съд.

На основание чл. 327, ал. 3 от ЗСВ, заповедите се прилагат към кадровите дела на тримата магистрати.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд