Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на ВСС, даде съгласие за корекции на бюджетите на ВСС и ВПС относно планирани капиталови разходи

11 юни 2024 година

Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, даде съгласие за корекции по бюджетите на ВСС и на Висшия прокурорски съвет във връзка с изразеното положително становище от Общото събрание на ВСС и ВПС относно поименно разпределение на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи и за основен ремонт по § 51-00 „Основен ремонт на ДМА“ и § 52-02 „Придобиване на сгради“. Финансирането е в частта за обектите, предвидени за нуждите на структури на прокуратурата от приложение „Поименно разпределение на обектите на съдебната власт – Сметни стойности и разчети за финансиране на капиталовите разходи и трансфери през 2024 г.“. Колегията намали с 1 123 793 лв. средствата по § 51-00 „Основен ремонт на ДМА“ на ВСС и увеличи със същата сума тези на Висшия прокурорски съвет.

Съдийската колегия прие за сведение информацията, предоставена от Прокурорската колегия във връзка с приети решения за определяне на възложител по Закона за обществените поръчки за обекти, предвидени за нуждите на структури на прокуратурата, предвид становище на Общото събрание на ВСС и ВПС, прието по протокол № 3 от 11.04.2024 г.

Колегията упълномощи и. ф. главен прокурор на Република България да представлява СК на ВСС, в качеството ѝ на възложител по ЗУТ, с право да преупълномощава, пред съответните държавни и общински органи, експлоатационни дружества, като подава заявления, получава документи, съгласува документация и сключва договори за присъединяване към техническата инфраструктура за два обекта. Първият обект е „Изработване на инвестиционен проект и извършване на СМР за основен ремонт и вътрешно преустройство на административна сграда в гр. София на ул. „Г. С. Раковски“ № 134“. Другият обект е „Изработване на инвестиционен проект за строителство на нова сграда в гр. София, ул. „Майор Георги Векилски“ № 4“.

С решение на Колегията е упълномощен административният ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра, да представлява СК на ВСС, като предприема законови и фактически действия пред държавните и общински органи за изменение на КККР и ПУП-ПР за обект „Присъединяване на имоти, находящи се в гр. Силистра, ул. „Илия Блъсков“ № 7 и № 9 към газопреносната мрежа, изграждане на пожароизвестителна система, ремонт на фасади“. Решението се изпраща на Прокурорската колегия, изпълняваща функциите на Висш прокурорски съвет, за произнасяне, във връзка с осигуряване на средства по бюджета на ПК за сключване на договори за изработване на проект за изменение на ПУП. Решението се изпраща и на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра, за сведение.

Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Варна, е упълномощен да представлява СК на ВСС, като предприема законови и фактически действия, свързани с промяна на предназначението по реда на чл. 147а от ЗУТ, за недвижими имоти – три апартамента, намиращи се в гр. Девня, област Варна.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд