Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, даде съгласие Районен съд – Лом да кандидатства по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г.

11 юни 2024 година

Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, даде съгласие Районен съд – Лом да кандидатства по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 (ПРР), Приоритет 2 на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, с проектно предложение за финансиране на допустими дейности за сградата на органа, както и да сключи съответните договори, свързани с процедурата по реализиране на предложението.

Решението се изпраща на Прокурорската колегия, изпълняваща функциите на ВПС, и на Министерството на правосъдието, за сведение.

Решението е във връзка с писмо от административния ръководител на Районен съд – Лом, относно предстоящото стартиране на процедурата по набиране на проектни идеи, финансирани по Приоритет 2, по който той е допустим бенефициент. Съдът желае да представи проектна идея за финансиране от ПРР за имота, който му е възложен за стопанисване и в който се помещава заедно с Териториално отделение – Лом към Районна прокуратура – Монтана, Областно звено „Охрана“ към Главна дирекция „Охрана“, Служба по вписванията – Лом към Агенция по вписванията. За сградата има изготвен технически паспорт и енергийно обследване.

Използването на други източници за финансиране на изпълнението на дейности, които подобряват експлоатационното състояние на сградния фонд на съдилищата и прокуратурите, е добра възможност инвестиционни намерения да бъдат реализирани с използване на минимален размер средства от бюджета на съдебната власт.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд