Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, утвърди актуализирано поименно разпределение на разходите за основен ремонт на ДМА за ПРБ

3 юли 2024 година

 

Прокурорската колегия, която, на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.), изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, утвърди актуализирано поименно разпределение на разходите по § 51-00 „Основен ремонт на ДМА“ за обектите, предвидени за нуждите на структури на прокуратурата по приложение „Поименно разпределение на обектите на съдебната власт – Сметни стойности и разчети за финансиране на капиталовите разходи и трансфери през 2024 г.“, като намали годишната задача на обект: „Обследване и изработване на технически паспорти, енергийни сертификати и инвестиционни проекти…“ и всички нови обекти, чрез извършване на вътрешно – компенсирана промяна, като общата годишна задача за основен ремонт на ДМА за 2024 г. в размер на 1 123 793 лв. остава непроменена.

Прокурорската колегия прие за сведение решение на Съдийската колегия на ВСС по т. 45 от протокол № 26/11.06.2024 г., с което административният ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра е упълномощен да представлява Съдийската колегия, в качеството ѝ на възложител по ЗУТ, като предприема законови и фактически действия пред държавните и общински органи за изменение на КККР и ПУП-ПР за УПИ VII-3695, кв. 16 по плана на ЦГЧ (I част) – гр. Силистра за обект: „Присъединяване на имоти, находящи се в гр. Силистра, ул. „Илия Блъсков“ № 7 и № 9 към газопреносната мрежа, изграждане на пожароизвестителна система, ремонт на фасади“. 

Прието за сведение е решение на Съдийската колегия по протокол № 26/11.06.2024 г., т. 48, с което е дадено съгласие Районен съд – Лом да кандидатства по програма „Развитие на регионите“ 2021-2027, Приоритет 2 на МРРБ, с проектно предложение за финансиране на допустими дейности за сградата на съда, както и да сключи съответните договори, свързани с процедурата по реализиране на предложението.      

Колегията прие за сведение и друго решение на Съдийската колегия на ВСС, по протокол № 26/11.06.2024 г., т. 65, за разпределяне на помещенията в сградата на Съдебната палата в гр. Лом, в частта на Окръжна прокуратура – Монтана, за нуждите на Териториално отделение – Лом към Районна прокуратура – Монтана.

Прокурорската колегия прие за сведение и решение на Съдийската колегия, по протокол № 26/11.06.2024 г., т. 49, с което представляващият Съдийската колегия е упълномощен да отправи искане до председателя на Общински съвет – Ихтиман и кмета на Община Ихтиман за сключване на договор за стартиране на процедура по реда на Закона за общинската собственост за предоставяне безвъзмездно за управление на Съдийската колегия на имот – публична общинска собственост, представляващ административна сграда, за нуждите на Териториално отделение – Ихтиман, към Районна прокуратура – София, за срок от 10 години, както и да подпише договор с кмета на Община Ихтиман.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд