Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, прие решения и изрази становища във връзка с имоти на съдебната власт

17 юли 2024 година

 

Прокурорската колегия, която, на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. в ДВ бр. 106/22.12.2023 г.), изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, прие за сведение решения на Комисия „Управление на собствеността“ към Съдийската колегия на ВСС, във връзка с изготвените документи за провеждане на обществени поръчки за текущ ремонт на сграда, находяща се в гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12“, ползвана от Съдийската и Прокурорската колегии; за имуществено застраховане на сграден фонд и оборудване, управлявани, ползвани и стопанисвани от органите на съдебната власт, както и за избор на лицензиран оценител за извършване на преоценка на всички недвижими имоти на съдебната власт.

Приети са и решения, с които се предлага на Съдийската колегия да възложи на административните ръководители на окръжните прокуратури в Бургас и Габрово стопанисването на недвижими имоти - публична държавна собственост, които и към момента се ползват от органите. Единият имот се намира в гр. Поморие, ул. „Княз Борис I“ № 75 и се ползва от Териториално отделение – Поморие, а другият - в гр. Габрово, ул. „Янтра“ № 6, и се ползва от Окръжната прокуратура- Габрово.

Предлага се още окончателните решения на Съдийската колегия да бъдат изпратени на административните ръководители на окръжните прокуратури, както и на и. ф. Главния прокурор.

Прокурорската колегия отправи предложение до Съдийската колегия за упълномощаване на представляващия ВСС да отправи искане до председателя на Общински съвет – Разград и кмета на Община Разград за сключване на договор за безвъзмездно предоставяне в управление на част от имот – публична общинска собственост, в гр. Разград, ул. „Бели Лом“ № 33, за нуждите на окръжната и районната прокуратура, считано от 13.05.2024 г., както и да го подпише.

Прокурорската колегия изрази положителни становища във връзка с решения на Съдийската колегия за разпределяне ползването на помещенията за дейта центровете в съдебните сгради в гр. София - на ул. „Черковна“ № 90, на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ № 23, както и във връзка с

разпределението на помещения в Съдебната палата в гр. Русе, съгласно споразумение от тази година между административните ръководители на Окръжен съд – Русе и Окръжна прокуратура – Русе.

Положително становище е изразено и по отношение съгласуване правата на управление на имот – частна държавна собственост, в гр. Сандански, ул. „Мара Бунева“ № 20. Сградата се стопанисва от председателя на Районен съд – Сандански, като в нея се помещава и Териториално отделение – Сандански към Районна прокуратура – Благоевград.

Прокурорската колегия прие за сведение решение, с което представляващия Съдийската колегия е упълномощен да подпише договор за наем за сграда на ул. „Съборна“ № 7, за нуждите на Административен съд – София област, Софийска градска прокуратура, Окръжна прокуратура – София и Съдийската колегия, за срок от 2 години.

Изразените от Прокурорската колегия становища ще бъдат предоставени на Съдийската колегия, по компетентност.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд