Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС определи участниците в проектните екипи на ЕМСС за 2024 – 2025 г.

19 септември 2024 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет определи по двама свои представители, в проектните екипи на Европейската мрежа на съдебните съвети за 2024 – 2025 г., до встъпване на новия състав на ВСС.

За участие по проект „Независимост и отчетност и качество на правосъдието“ са  излъчени Цветинка Пашкунова – член на Съдийската колегия и Георги Кузманов – член на Прокурорската колегия. Първата среща на  проектния екип по него ще се проведе в периода 10 – 11 октомври 2024 г.

В проектния екип по проект „Форум за дигитално правосъдие на ЕМСС“ са включени Даниела Марчева - член на СК и Гергана Мутафова - член на ПК.

За участие в Тематичните групи за диалог на Европейската мрежа на съдебните съвети за 2024 - 2025 г., до встъпване на новия състав на ВСС, е определен по един представител. В Тематична група за диалог „Съдебна власт и медии“ е включена Калина Чапкънова – член на ПК. В Тематичната група за диалог по дисциплинарни стандарти ще участва Атанаска Дишева - член на СК.

Решенията са във връзка с получена покана от Европейската мрежа на съдебните съвети за регистрация в проектните екипи на ЕМСС за 2024 – 2025 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд