Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС връчи отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ на Цвятко Камбуров, атестира трима прокурори и повиши в по-горен ранг 14 прокурори

25 септември 2024 година

Заседанието на Прокурорската колегия, която изпълнява функциите на  Висш прокурорски съдебен съвет, започна с връчване на отличие на поощрен магистрат по реда на чл. 303 от ЗСВ. Господин Стефан Петров - връчи отличието „личен почетен знак първа степен - златен“ на г-н Цвятко Камбуров, като посочи, че той е поощрен през м. юли т. г. за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Цвятко Камбуров благодари за оказаната висока чест и признание за дългогодишната му работа като магистрат и уточни, че 39 години е бил следовател, а през последните 20 години е заемал различни ръководни длъжности. Той сподели, че винаги се е стремил да се докаже като човек и професионалист и отправи към членовете на Прокурорската колегия пожелания за здраве и ползотворна работа.

Цвятко Камбуров е бил завеждащ Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Плевен, като в началото на м. август т. г. е освободен от заеманата длъжност, поради навършване на 65-годишна възраст.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прокурорската колегия проведе, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Валентин Кралев - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, на Милена Стоева-Таласимова – прокурор в Софийска районна прокуратура, на Емилия Балева – прокурор в Районна прокуратура – Пазарджик. Колегията прие, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексни оценки от тяхното атестиране - „МНОГО ДОБРА".

Считано от днес, Прокурорската колегия повиши на място в по-горен ранг „прокурор в АП“ Александър Натов – прокурор в Софийска районна прокуратура, Цонка Караджова и Ангел Ангелов – прокурори в Районна прокуратура – Пловдив, Анна Аврамова-Градева – прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград, Пламен Чобанов – прокурор в Окръжна прокуратура – Видин, Марин Тодоров – прокурор в Окръжна прокуратура – Варна. В ранг „прокурор в АП“ е повишен и Ангел Атанасов – прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград, като решението на Прокурорската колегия може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му.

От днес, в ранг „прокурор във ВП“ са повишени: Зорница Проданова - заместник-административен ръководител на Районна прокуратура – Хасково, както и прокурорите при Софийска градска прокуратура:  Пламен Иванов, Михаела Георгиева, Ваня Атанасова, Тодор Тодоров, Валентина Василева и Антония Въчкова.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд