Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС определи свой представител в Работна група 31 „Европейски семестър“ към Министерство на финансите

26 септември 2024 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет определи за основен представител в работната група -   Боян Новански. Информацията ще бъде предоставена на Министерство на финансите. С решение на Министерския съвет от 14.08.2024 г. е одобрен реда за изготвянето на Национален средносрочен фискално-структурен план на Република България за периода 2025-2028 г. и на Годишен доклад за напредъка по неговото изпълнение в изпълнение на Регламент (ЕС) 2024/1263 на Европейския парламент и на Съвета от 29 април 2024 г. за ефективна координация на икономическите политики и за многостранно бюджетно наблюдение и за отмяна на Регламент (ЕО) № 1466/97 г. на Съвета.

Министерството на финансите е определено да ръководи и координира дейностите по изготвянето на Националния план и годишни и докладите за за неговото изпълнение. В тази връзка ролята на Работна група 31 „Европейски семестър“ ще бъде да изготви информация относно необходимите структурни реформи, инвестиции и мерки в отговор на препоръката на Съвета, а впоследствие за отчитане на напредъка по тяхното изпълнение.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд