Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС упълномощи представляващия ВСС да сключи договори за наем за нуждите на ИВСС и Административен съд – Пазарджик и прие доклад от председателя на КУС към ПВСС

10 октомври 2024 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет упълномощи представляващия ВСС да сключи допълнително споразумение с „БЪЛГАРИЯ ПЛАТИНИУМ ГРУП“ ЕАД, като се удължи с 3 години срока на договора считано от 30.11.2024 г.  Наетата част от имота на ул. „Бачо Киро“ № 26-28-30 се ползва от Инспектората към ВСС. Наемната цена и таксата за поддръжка остават непроменени.

Пленумът на ВСС упълномощи представляващия ВСС да подпише договор с „Информационно обслужване“ АД за предоставяне за временно и възмездно ползване на помещение в административна сграда, в гр. Пазарджик, находяща се на ул. Константин Величков“ № 20, за нуждите на Административен съд – Пазарджик, за срок от 3 години, считано от 17.01.2025 г., при месечна наемна цена в размер на 102 лв. без ДДС. Решението на ПВСС ще бъде изпратено на председателя на Административен съд – Пазарджик и на директора на „Информационно обслужване“ АД, за сведение.

Пленумът на ВСС прие доклад от председателя на комисия „Управление на собствеността“, за взетите от комисия „Управление на собствеността“ към СК на ВСС решения в периода след последното заседание на Съдийската колегия на ВСС през м. юли 2024 г. до първото заседание на Пленума на ВСС през м. август 2024 г. Докладът е изготвен в изпълнение на решение по т. 74 от протокол № 32/23.07.2024 г. на СК на ВСС. В него са посочени пет решения, свързани с упълномощаване на административни ръководители на съдилищата да представляват Съдийската колегия на ВСС пред общинските администрации, във връзка с изготвянето и подаването на данъчни декларации по чл. 14 от Закона за местните данъци и такси; упълномощаване на председателя на Районен съд – Шумен да представлява Съдийската колегия в качеството ѝ на възложител по ЗУТ пред съответните държавни и общински органи и експлоатационни дружества, както и упълномощаване на представляващия Съдийската колегия на ВСС във връзка с управление на имот в гр. Разград, за отправяне на искане за промяна статута на имот в гр. Силистра, както и за провеждане на процедура по реда на чл. 15, ал. 2 и чл. 17, ал. 1 от Закона за държавната собственост за отнемане от МВР и Министерство на правосъдието на имоти, поради отпаднала необходимост.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд