Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предлага оптимизиране на щатната численост на окръжните съдилища във връзка с предстоящото обявяване на конкурси

15 октомври 2024 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще отправи предложение до Пленума на ВСС да съкрати, на основание чл. 30, ал. 2, т. 8 от ЗСВ, 1 длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Пазарджик – гражданско отделение и съответно да разкрие 1 длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Перник - гражданско отделение, считано от 20.10.2024 г.

На посоченото основание, се предлага да бъдат съкратени по 1 свободна длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Смолян – гражданско отделение, както и в Окръжен съд – София – наказателно отделение, считано от датата на вземане на решението, като съответно бъдат разкрити по една длъжност „съдия“ в наказателните отделения на окръжните съдилища в Пазарджик и Перник.

Съдийската колегия остави без уважение искането на административните ръководители за разкриване на щатна длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Монтана - гражданско отделение и в Окръжен съд – Силистра -  наказателното отделение.

Решенията на Съдийската колегия са съобразени с данните за натовареността по щат на съдиите по материя в окръжните съдилища, както и със становищата на административните ръководител за необходимата специализация. С кадровото оптимизиране в окръжните съдилища по отделения се пренасочват свободни длъжности от по-нисконатоварени към по-високо натоварени органи, които ще бъдат обявени на конкурс.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд