Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет оптимизира щатната численост на съдебната администрация в съдилищата

15 октомври 2024 година

 

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет оптимизира щатната численост на администрацията в съдилищата чрез съкращаване и разкриване на щатни бройки за съдебни служители. На основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ е съкратена щатна численост за следните свободни длъжности: по една щ. бр. „съдебен секретар“ в Районен съд – Оряхово и в Окръжен съд – Велико Търново; 2 щ. бр. „призовкар“ в Окръжен съд – Смолян; 1 щ. бр. „чистач“ в Районен съд – Кюстендил и 1 щ. бр. „съдебен деловодител“ по щата на Окръжен съд – Велико Търново. Съкратена е и 1 щ.бр. за длъжност „чистач“ в Окръжен съд – Кюстендил, считано от 01.12.2024 г. На посоченото основание са разкрити по една щатна бройка за длъжност „съдебен деловодител“ в Окръжен съд – Пловдив, Районен съд – Карлово, Районен съд – Айтос, както и по една щатна бройка за длъжност „съдебен архивар“ и „съдебен секретар“ в Районен съд – Казанлък. Разкрити са 1 щ. бр. за длъжност „сервитьор“, 1 щ. бр. за длъжност „работник, поддръжка сгради“ и 1 щ. бр. за длъжност „пазач, невъоръжена охрана, той и работник по поддръжка“ по щата на Върховния касационен съд с определено място на работа на съдебните служители в к. к. „Чайка“, район „Приморски“, гр. Варна. Съдийската колегия не възрази трудовите правоотношения на служителите от Прокуратурата на Република България, назначени на тези длъжности, да бъдат уредени по реда и при условията на чл. 343, ал. 2 от ЗСВ, вр. чл. 123, т. 7 КТ. Колегията разкри и 1 щ. бр. за длъжност „управител сгради“ по щата на ВКС с определено място на работа на съдебните служители в к. к. „Чайка“, считано от 1 декември 2024 година.

Дирекция „Бюджет и финанси“ ще бъде уведомена за решенията на колегията, във връзка с коригиране на бюджетните сметки на съдилищата.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд