Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Етичната комисия на ВСС изслуша ръководители на Софийски градски съд по проверката за смъртта на съдия Ценов

Комисия „Професионална етика и превенция на корупцията“ /КПЕПК/ изслуша Калоян Топалов – председател на Софийски градски съд, и Радостина Данаилова – ръководител на Търговското отделение там, във връзка с проверката, образувана по сигнал на Стефан Стойков и Николай Панков по повод смъртта на съдия Цветан Ценов.

По решение на КПЕПК ще бъдат поискани от Софийска районна прокуратура, материалите от досъдебното производство за смъртта на съдия Ценов. Комисията намира за необходимо да се запознае с протоколи от разпити на свидетели, които са били в близки лични или колегиални отношения с него.

На следващото си заседание на 25 април 2016 г. КПЕПК ще направи преглед на неприключилите към момента проверки, за да прецени, кои от тях могат да бъдат решени, и кои ще бъдат предоставени на бъдещите Етични комисии към Съдийската и към Прокурорската колегии на ВСС.

Календар
Избери месец
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд