Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »

 

НОРВЕЖКИ ФИНАНСОВ МЕХАНИЗЪМ 2014-2021

 

Дейност 1 

Доклад от Боян Магдалинчев – представляващ ВСС и ръководител проект „Повишаване на професионализма в съдебната система“ по НФМ 2014-2021, от работно посещение в изпълнение на под-дейност 1.2 от Дейност 1 „Мерки за осигуряване на по-добро функциониране на българската съдебна система във връзка с процедурите за назначаване, подбор и кариерно развитие на магистратите“ в гр. Трондхайм, Норвегия, 8-14 май 2022 г.

Съобщение за проведени работни срещи в изпълнение на под-дейност 1.3  

Проект на Анализ на процедурите за назначаване, подбор и кариерно развитие на магистратите с проект на предложения за усъвършенстване на законодателството и/или организационни изменения – в  изпълнение на проект BGJUSTICE-2.001-0002 „Повишаване на професионализма в съдебната система“ по НФМ 2014-2021

Анализ на процедурите за назначаване, подбор и кариерно развитие на магистратите с проект на предложения за усъвършенстване на законодателството и/или организационни изменения – в  изпълнение на проект BGJUSTICE-2.001-0002 „Повишаване на професионализма в съдебната система“ по НФМ 2014-2021

Приложение 1

Приложение 2

Дейност 2

Обобщен доклад от Николай Василев – съдия – РС Сливница, от осъществен стаж в Регистратурата на Европейския съд по правата на човека, Страсбург, Република Франция.

Обобщен доклад от Светозар Георгиев – съдия – РС Ихтиман, от осъществен стаж в Отдела по изпълнение на решенията на Европейския съд по правата на човека, Страсбург, Република Франция.

Обобщен доклад от Ива Нешева – съдия – СРС, от осъществен стаж в Регистратурата на Европейския съд по правата на човека, Страсбург, Република Франция.

Обобщен доклад от Радослава Качерилска – съдия – СРС, от осъществен стаж в Регистратурата на Европейския съд по правата на човека, Страсбург, Република Франция.

Обобщен доклад от Ваня Тенева – съдия – РС Ст. Загора , от осъществен стаж в Отдела за изпълнения на решенията на Европейския съд по правата на човека, Страсбург, Република Франция.

Обобщен доклад от Георги Видев – съдия в Административен съд – Пазарджик, от осъществен стаж в Регистратурата на Европейския съд по правата на човека, Страсбург, Република Франция, в периода 1 април 2021 г. – 31 март 2022 г.

Обобщен доклад от Дария Христова – следовател в ОСО – ОП Пловдив, от осъществен стаж в Отдела за изпълнения на решенията на Европейския съд по правата на човека, Страсбург, Република Франция.

Обобщен доклад от Николай Голчев – съдия в Районен съд – Пловдив, от осъществен стаж в Регистратурата на Европейския съд по правата на човека, Страсбург, Република Франция.

Обобщен доклад от Андрей Георгиев – съдия в СРС, от осъществен стаж в Регистратурата на Европейския съд по правата на човека, Страсбург, Република Франция.

Дейност 3

Доклад от Боян Магдалинчев – представляващ ВСС и ръководител проект „Повишаване на професионализма в съдебната система“ по НФМ 2014-2021, от работно посещение в изпълнение на под-дейност 3.2 о т Дейност 3 „Подобряване на прилагането на механизмите на възстановително правосъдие“ в гр. Осло, Норвегия, в периода 12-18 юни 2022 г.

Съобщение за проведени работни срещи в изпълнение на под-дейност 3.3  

Проект  на Анализ „Възможностите за възстановително правосъдие в България в рамките на действащото законодателство –  възстановителни подходи в наказателното правосъдие и при изпълнение на наказанието. Предложения за законодателни промени“. 

Анализ „Възможностите за възстановително правосъдие в България в рамките на действащото законодателство –  възстановителни подходи в наказателното правосъдие и при изпълнение на наказанието. Предложения за законодателни промени“. 

Проект на Анализ „Дейността на съдебните преводачи в Република България“ – в  изпълнение на проект BGJUSTICE-2.001-0002 „Повишаване на професионализма в съдебната система“ по НФМ 2014-2021  

Анализ „Дейността на съдебните преводачи в Република България“ – в  изпълнение на проект BGJUSTICE-2.001-0002 „Повишаване на професионализма в съдебната система“ по НФМ 2014-2021  

 

 

Дейност "Информация и публичност" 

Пресконференция за представяне напредъка в изпълнението на проект „Повишаване на професионализма в съдебната система“ НФМ 2014-2021 - 24 април 2023 г. 

Прессъобщение за проведена Кръгла маса за представяне опита на българските магистрати, изпратени на стаж в Отдела за изпълнение на решения на ЕСПЧ към СЕ - 21 април 2023 г. 

Прессъобщение за проведена Кръгла маса за представяне опита на българските магистрати, осъществили стаж в Регистратурата на ЕСПЧ -  в изпълнение на Дейност 2 (поддейност 2.3) - 20 април 2023 г. 

Прессъобщение за проведена Работна среща по Дейност 3 (под-дейност 3.5) на тема „Представяне на Анализ „Дейността на съдебните преводачи в Република България” и определяне на параметрите на Единния регистър на съдебните преводачи в България“ – 19 ноември 2022 г.

Прессъобщение за проведена Кръгла маса по Дейност 3 (поддейност 3.4)  за представяне на първоначален вариант на Анализ „Възможностите за възстановително правосъдие в България в рамките на действащото законодателство –  възстановителни подходи в наказателното правосъдие и при изпълнение на наказанието. Предложения за законодателни промени“ - 18 ноември 2022 г.

Прессъобщение за проведена Кръгла маса по Дейност 1 (поддейност 1.4) за представяне на първоначален вариант на анализ „Мерки за осигуряване на по-доброто функциониране на българската съдебна система във връзка с процедурите за назначаване, подбор и кариерно развитие на магистратите“ - 17 ноември 2022 г.

Прессъобщение за публикувани проекти на анализи по Дейност 1 и Дейност 3 по проект „Повишаване на професионализма в съдебната система“ по НФМ 2014-2021 - 8 ноември 2022 г.

Прессъобщение във връзка с провеждането на Работни срещи за обсъждане на процедурите за назначаване, подбор и кариерно развитие на магистратите в Република България (по Дейност 1)- 7-11 септември 2022 г.

Информация за осъществени работни посещения по Дейност 1 и Дейност 3 на проект „Повишаване на професионализма в съдебната система“, финансиран по програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 - 9-13 май 2022 г. и 13-17 юни 2022 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд